Izvor: Blic, 12.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klasika i džez Vilijamsa i Eteridža

Klasika i džez Vilijamsa i Eteridža

Koncertom gitarskog dua, koji čine majstor klasične gitare Džon Vilijams i džezer Džon Eteridž, večeras (20) u Kolarčevoj zadužbini biće svečano otvoren osmi 'Gitar art festival', pod motom 'Od crteža do zvuka'.

Iako publika Vilijamsa povezuje sa klasičnim repertoarom, mnogi naši gitaristi su rasli uz njegova i Bahova dela, a ovog puta ćemo imati priliku da ga čujemo u modernijim džez varijantama. Francis Bebey i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vasco Martins su kompozitori čija su dela na programu, pored autorskih ostvarenja Vilijamsa i Eteridža, koja se nalaze i na njihovom novom kompakt-disku - rekao je za 'Blic' Boško Radojković, direktor 'Gitar arta'. Do 18. februara u dvoranama 'Kolarca', 'Madlenijanuma', u Atrijumu Narodnog muzeja i u Centru 'Sava' nastupiće dva kralja gitare: Pepe Romero, španski gitarista (13. februara), i Francuz Rene Obri, predstavnik šanson-gitare, koji svira 16. februara, Ana Vidović iz Hrvatske, braća Teofilović sa gitaristom Miroslavom Tadićem, Viktor Ilić, Marko Tamajo, Kubanca iz Austrije, i nekadašnji lautisti ansambla 'Renesans'. Ulaznice za festival koštaju od 900 do 2.500 dinara.

B. L.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.