Kineski savremeni umetnici na festivalu Dunavski dijalozi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski savremeni umetnici na festivalu "Dunavski dijalozi"

U toku je festival savremene umetnosti "Dunavski dijalozi", koji godinama okuplja umetnike podunavskog regiona. Ove godine načinjen je iskorak i na festivalu su predstavljeni i kineski savremeni umetnici.

"Moć tišine - savremena kineska umetnost na putu svile" naziv je izložbe na kojoj su predstavljeni radovi 15 kineskih umetnika. Kažu da su domaćoj publici predstavili savremenu umetnost utemeljenu na tradiciji i da se raduju daljoj saradnji sa našim umetnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Festival ove godine ima temu. Ove godine to percepcija savremenosti. To je neograničeno polje. Kineska umetnost primer kako se percepira, a kod njih je uvek povezana sa tradicijom", kaže Vesna Latinović, direktorka Festivala Dunavski dijalozi.

Umetnička delegacija iz Kine na prijemu u pokrajinskoj vladi rekla je da se raduju i daljoj saradnji sa našim umetnicima i organizacijama. A Festival Dunavski dijalozi značajan je i zbog povezivanja umetnika iz regiona.

"Meni je drago što se na ovom festivalu okupilo 59 umetnika iz 14 zemlja. Primer dobre prakse i koliko se razvija festival i mapira nas u čitavom svetu", kaže Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu i informisanje.

"Izuzetna prilika da se vidi šta se dešava u savremenoj umetnosti u Evropi .Kakve evropske projekcije savremene i kontekst savremenih dešavanja", kaže Radovan Jokić, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Centralna izložba festivala, pod nazivom "Percepcija savremenosti - univerzalno more", otvara se večeras u Muzeju savremene umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.