Kineski film Crni ugalj, tanak led pobedio na Berlinalu

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski film Crni ugalj, tanak led pobedio na Berlinalu

Film "Bai Ri Yah Huo" kineskog režisera Jinana Diaoa večeras je dobio nagradu Zlatni medved za najbolje ostvarenje na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu. Jinan Diao i Liao Fan

Pobednički film "Bai Ri Yah Huo", to jest "Crni ugalj, tanak led", takođe je dobio Srebrnog medveda za najboljeg glumca, koja je pripala tumaču glavne uloge, Liao Fanu.

Ves Anderson, režiser filma "The Grand Budapest Hotel" dobio je Srebrnog medveda koji dodeljuje festivalski žiri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nagradu za ostvarenje koje otvara nove perspektive pripala je francuskom autoru Alenu Resneu za ostvarenje "Aimer, boire et chanter", čiji je engleski distributerski naziv "Life of Riley".

Srebrnog medveda za najboljeg režisera dobio je Ričard Linklejter iz SAD, za film "Boyhood".

Liao Fan, koji igra u "Bau Ri Yan Huo", proglašen je za najboljeg glumca, a Japanka Haru Kuroki za najbolju glumicu. Ona je Srebrnog medveda dobila za svoju rolu u filmu "Chiisai Ouchi" to jest "Mala kuća".

Ditrihu Brojgmanu (Dietrich Brueggeman), autoru nemačkog filma "Krezweg" pripao je Srebrni medved za najbolji scenario.

Srebrnog medveda za umetnički doprinos dobio je film "Tui Na" kineskog autora Lu Jea, a ovo priznanje mu je pripalo za najbolju fotografiju.

U takmičarskoj selekciji "Panorama" za najbolji film je proglašeno ostvarenja "Gueros" meksičkog autora Alonsa Ruizpalasiosa.

Nagrada za najbolji kratki film otišla je francuzu Gijomu Gajou za ostvarenje "Tant qu'il nous reste des fusils a pompe".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kineskom detektivu Zlatni medved

Izvor: Danas, 17.Feb.2014

Azija je dominirala ovogodišnjim Berlinalom, i to pre svega Kinezi. Drami „Crni ugalj, tanak led“ režisera Jinana Diaoa, pripao je Zlatni medved za najbolji film. Međutim, pored tog priznanja film je dobio i Srebrnog medveda za najboljeg glumca koja je pripala tumaču glavne uloge Liao Fanu. Dve...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.