Kiks češkog muzeja: Umesto arheoloških lokaliteta GOLE ŽENE

Izvor: Blic, 16.Feb.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiks češkog muzeja: Umesto arheoloških lokaliteta GOLE ŽENE

Jedan muzej u Češkoj je objavio publikaciju o arheologiji, ali su greškom u njoj fotografije obnaženih žena, a ne arheoloških nalaza, te sada ne može da se odbrani od Čeha koji pošto-poto traže feleričnu knjigu da bi je kupili.

"Prvobitno smo hteli da knjigu s pogrešnim fotografijama ponudimo posetiocima Muzeja uz ulaznicu, besplatno, kao kuriozitet, ali interesovanje ljudi nas je iznenadilo. Samo danas me je zvalo telefonom 30 ljudi", kazao je tabloidu Blesk Mihal Babik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktor Regionalnog muzeja u Jičinu na severoistoku Češke.

Knjigu "Arheologija regiona pesnika. Arheologija Sobotecka u Češkom Raju" Muzej je izdao sam, prošla je korekturu i nekoliko provera pre no što su je poslali štampariji. Nikome nije jasno kako su se u njoj obrele erotske fotografije.

"Ne umem sebi da objasnim kako su dospele te nepodobne fotografije u knjigu", kazao je Bobik i dodao da je naručeno štampanje novog izdanja, ovog puta sa ispravnim ilustracijama.

Muzej je sada u nebranom groždju: da li da odštampanih 300 primeraka povuče, proda interesentima koji ne prestaju da zovu, ili da ih podeli besplatno, uz ulaznice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.