Kijanu Rivs krio istinu: Jedna stvar ga umalo koštala karijere VIDEO

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 09:27

Kijanu Rivs krio istinu: Jedna stvar ga umalo koštala karijere VIDEO

Kijanu Rivs nakratko se vratio u prošlost u potkastu The Art of Action, sa Skotom Adkinsom, tokom kojeg su pričali o ostvarenju John Wick: Chapter 4, ali nisu mogli da zanemare Rivsovu celokupnu karijeru.

Kako je zapravo Rivs prodro u svet akcije i kako je "promenio" igru sa filmom Matriks?

Naime, preuzimanje uloge Nea, čoveka koji bi bio bog virtuelnog sveta, zahtevalo je od Rivsa da trenira jače i intenzivnije nego ikada ranije, ali godine povreda i modrica učinile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su svoje, stavljajući Rivsa u nezgodan položaj, jer pristanak na ulogu Nea značio je da će Rivs morati ozbiljno da poradi na svom zdravstvenom problemu.

"Sreo sam se sa Vačaovskim i svideo mi se scenario. Razgovarali smo o mnogim stvarima i dotakli se obuke borilačkih veština, te su me pitali da li mi je to u redu. Rekao sam da jeste, ali... Imao sam problem sa vratom koji je postajao sve gori, proveo sam nekoliko godina boreći se sa problemom, trnuo je, i bilo mi je sve teže. Tokom snimanja filma Chain Reaction in Chicago dobijao sam injekcije direktno u kičmu. Počeo sam da gubim osećaj i ravnotežu. Pristao sam na treninge i pripreme za Matriks, ali mi je i dalje bilo poprilično loše... Imao sam kičmenu stenozu. U suštini, moj kičmeni stub je bio u katastrofalnom stanju. Ja sam o svemu tome ćutao i nikome ništa nisam pričao jer nisam želeo da kažem da neću moći da snimam film. Ono što je bilo kul u to vreme je to što je način na koji se oporavlja od operacije kičme bio drugačiji. Morao sam da treniram za Matriks u protezi za vrat.

Srećom po Rivsa, ne samo da je operacija bila uspešna, već su to bili i obuka i film. Matriks se smatra jednim od najvećih filmova svih vremena, ne samo na blagajnama. Iznedrio je još tri nastavka, video-igre, grafičke romane, franšizu za sebe i dao Rivsu ulogu njegove karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.