Keyboard Days 18-21. septembar u Parobrodu

Izvor: B92, 15.Sep.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keyboard Days 18-21. septembar u Parobrodu

Posle izuzetno uspešno održanog prvog dela festivala u junu, na kome su nastupili pijanisti iz Japana, Velike Britanije i Srbije, UK Parobrod vas poziva na drugi deo festivala Keyboard Days u UK Parobrod od 18-21. septembra.

Festival su pomogli Zadužbina Ilija M. Kolarca, UK Parobrod, Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije, Centar za novu umetnost CENU i Gradski sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Po prvi put u Srbiji gostuje Kolumbijski pijanista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompozitor Antonio Korea, koji će prvog dana festivala održati solo koncert i premijerno predstaviti kolumbijsku scenu i svoje nove kompozicije za klavir u kojima se bavi odnosima zvuka, vremena i tišine.

Drugog dana festivala predviđen je nastup LP Dua (pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović) kojima se pridružuje pijanista Antonio Korea u premijernom izvođenju minimalističkog remek dela Incantatie IV za tri klavira, čuvenog Holandskog kompozitora Simeona Ten Holta.

Poslednjeg dana festivala nastupaju trio harmonika Asahra, predstavljajući nov, savremen i atraktivan program za ovaj neobični sastav.

Po prvi put na našim prostorima biće organizovana izložba analognih sintisajzera nastalih u periodu 1970-1985 godine koji je bio važan za razvoj novih muzičkih pravaca a kasnije i modernih muzičkih instrumenata. Izložba će obuhvatiti najeminentnije proizvođače iz tog vremenskog perioda kao što su MOOG, ARP, KORG, ROLAND, YAMAHA, a svi izloženi eksponati moći će da se čuju i probaju uz prisustvo eminentnih i iskusnih prezentera. Ljubaznošću vlasnika sada već retkih muzičkih analognih sintisajzera, posetioci izložbe će biti u prilici da uživaju u legendarnom MINI MOOG-u, ARP ODISEY, KORG MS20, ROLAND SH101, SH2000 i ostalim od dvadesetak odabranih sintisajzera.

U okviru trodnevne izložbe zainteresovani će moći da prisustvuju i predavanju o načinima rada, komponentama i načinima povezivanja i korišćenja analognih sintisajzera koje će održavati Nenad Antanasijević Antanas, kompozitor i graditelj analognih muzičkih instrumenata i opreme.

Keyboard Days su osnovali pijanisti i klavirski duo – LP DUO (Sonja Lončar i Andrija Pavlović) u saradnji sa UK Parobrod i Zadužbinom Ilije M. Kolarac.

Festival je nastao kao neophodna potreba da se široj publici prezentuju značajni savremeni internacionalni izvođači i kompozitori u oblasti klavijaturnih instrumenata.

Svi programi se održavaju u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

Program festivala u septembru

Četvrtak, 18. septembar

19h – Otvaranje izložbe analognih sintisajzera

20h - Antonio Corea (Kolumbija), klavir

ulaz slobodan

Petak, 19. septembar

19h – vođenje kroz izložbu analognih sintisajzera, Nenad Antanasijević Antanas

20h – LP Duo – (Sonja Lončar, Andrija Pavlović) i Antonio Korea, tri klavira

cena karte 250 din

Subota, 20. septembar

19h – vođenje kroz izložbu analognih sintisajzera, Nenad Antanasijević Antanas

20h – Trio harmonika Asahra

ulaz slobodan

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Keyboard Days, 2. deo

Izvor: SEEcult.org, 15.Sep.2014

Festival Keyboard Days, posle junskog uspešnog dela, biće nastavljen od 18. do 20. septembra u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu, a među učesnicima će se, uz LP Duo, koji je i organizator te manifestacije, predstaviti i kolumbijski pijanista i kompozitor Antonio Korea i trio harmonika Assahra...Kolumbijac...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.