Izvor: Arte, 29.Maj.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kevin Džerom Everson: Apstraktni ideal

Na vođenju kroz izložbu u utorak 4. juna u 19h, lično Kevin Džerom Everson upoznaće posetioce sa najznačajnijim elementima svog rada sa posebnim naglaskom na izložena dela.

Istog dana u 12:30h Everson će održati i master class na Akademiji umetnosti, Kosovska 33 s ciljem razvoja umetničke prakse studenata Akademije i njihovih daljih karijera.

Kevin Džerom Everson jedan je od najznačajnijih i najproduktivnijih filmskih umetnika danas, sa više od 150 filmova >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << i video-radova u kojima konstantno istražuje društvene i kulturne uslove u kojima žive američki crnci u 21. veku.

Izložba se realizuje u saradnji kustosa Greg de Kjura sa MSUV uz svesrdnu pomoć kustoskinje  Muzeja Mirjane Dušić kao i Centra za nove medije_kuda.org iz Novog Sada, www.kuda.org i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Posebna zahvalnost duguje se Galeriji Endrju Kreps (Andrew Kreps Gallery), Picture Palace Pictures i Trilobite-Arts DAC.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.