Kejt Blanšet na čelu žirija 77. Medjunarodnog filmskog festivala u Veneciji

Izvor: Beta, 16.Jan.2020, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejt Blanšet na čelu žirija 77. Medjunarodnog filmskog festivala u Veneciji

Australijska zvezda Kejt Blanšet izabrana je da predsedava žiriju ovogodišnjeg 77. izdanja medjunarodnog filmskog festivala u Veneciji, Mostri, koji se održava od 2. do 12. septembra, objavili su danas organizatori. Odluku o imenovanju 50-ogodišnje Kejt Blanšet na čelo žirija doneo je 10. januara Upravni odbor Venecijanskog bijenala, čiji je Mostra deo, naveli su organizatori."Svake godine čekam selekciju Venecije i svake godine ona je iznenadjujuća i izuzetna. Venecijanski filmski festival jedan je od najprivlačnijih filmskih festivala na svetu, koji slavi film kao provokativni i stimulativni medij u svim njegovim oblicima", izjavila je glumica u saopštenju. Umetnički direktor Mostre Alberto Barbera rekao je da će biti veliko zadovoljstvo da se ponovo sretne sa Kejt Blanšet u Veneciji kao predsednici žirija pošto je ranije pozdravio kao izvrsnu glumicu u filmu "Elizabeta, Zlatno vreme", Indijca Šekara Kapura i filmu "I'm Not There" Amerikanca Toda Hejnsa gde interpretira jedan aspekt Boba Dilana. Za tu ulogu dobila je Volpi pehar za najbolju glumicu na festivalu u Veneciji 2007. godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kejt Blanšet na čelu žirija 77. venecijanske Mostre

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2020, 10:39

Australijska zvezda Kejt Blanšet izabarna je da predsedava žiriju ovogodišnjeg 77. izdanja međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, Mostri, koji se održava od 2. do 12. septembra, objavili su organizatori...Odluku o imenovanju 50-ogodišnje Kejt Blanšet na čelo žirija doneo je 10. januara...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.