Kazimir i Karolina u Ateljeu 212

Izvor: Beta, 17.Dec.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazimir i Karolina u Ateljeu 212

BEOGRAD, 17. decembra 2014. (Beta) - Predstava po tekstu Edena fon Horvata "Kazimir i Karolina", pučki komad o posledicama društvene krize koje prerastaju u fašizam, biće premijerno izvedena u četvrtak u 20.00 sati u režiji Snežane Trišić u pozorištu Atelje 212.

Trišić je na konferenciji za novinare rekla da je Horvatov komad svojevrsna kritika društva, socijalna drama sa elementima melodrame u kojoj se radnja odvija u jednoj noći na minhenskom Oktoberfestu, izmedju dva svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rata.

Ona je dodala da predstava prikazuje i današnje fenomene koji se prelamaju na pojedinca, nezaposlenost, razdor izmedju bogatih i siromašne radničke klase i svega onoga što je napravilo prostor za razvoj fašizma.

"Nije me zanimao Horvatov odnos prema fašizmu, nego prema čoveku i uticaj bede na pojedince", rekla je Trišić i dodala da je to jedan od komada koji je duže vreme priželjkivala da radi i da je glumačka i autorska podela u predstavi idealna.

Glumac Bojan Dimitrijević rekao je komad "Kazimir i Karolina" klasično delo koje će uvek biti aktuelno.

"I danas vlada slična ekonomska kriza i to utiče na čoveka koji gubi najpre samopouzdanje, pa dostojanstvo, a zatim i ljudskost", rekao je Dimitrijević.

U predstavi glume i Marinko Madžgalj, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nebojša Ilić, Radomir Nikolić, Vladan Matović, Irena Popović, Vladimir Gurbaj, Danilo Tirnanić, Milica Gojković i Jelena Stojiljković.

Foto: Internet sajt Ateljea 212

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Premijera drame "Kazimir i Karolina" u Ateljeu 212

Izvor: Press, 17.Dec.2014

Predstava "Kazimir i Karolina", po tekstu Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić, biće premijerno izvedena večeras na velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212. . Naslovne uloge u socijalnoj drami sa elementima melodrame...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.