Kastorf ne veruje u ono kako se o Srbiji piše i kako se ona predstavlja VIDEO

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 12:07

"Kastorf ne veruje u ono kako se o Srbiji piše i kako se ona predstavlja" VIDEO

U pozorišnim krugovima obelodanjena je istorijska vest. Frank Kastorf, jedan od najvećih pozorišnih reditelja današnjice, postaviće predstavu u Beogradskom dramskom pozorištu.

Kastorf će prvi put režirati na prostoru jugoistočne Evrope i izabrao je baš Beograd za tu priliku.

"On ima posebnu emociju prema Beogradu i Srbiji. Rekao je da ne veruje u ono kako se o Srbiji piše i kako se ona predstavlja. On je čovek koji je živeo u istočnom delu Berlina, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je antifašista i ko razume balkanske i istočnjačke prostore. To je sigurno delom uticalo na njegovu odluku", rekao je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta za Televiziju Prva.

Iako nisu precizirali koju predstavu će postaviti, Radivojević navodi da će svakako biti u pitanju veliki autor i velika tema.

"Bilo je priče i o Danteovoj Božanstvenoj komediji, a možda će izbor biti na kraju Dostojevski", rekao je on.

Kastorf, kako navodi Radivojević, najviše se vezuje za kulturu zemlje, te direktor BDP navodi da je Srbija kroz kulturu i sport najbolje prepoznata u svetu.

"Publika se uželela teatra, ali mi nismo ni smanjivali tempo rada. Imali smo kontinuitet, uz sve probleme koje smo imali zbog korone. Ali odluka svih nas je bila da se borimo i radimo", navodi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.