Kamp za devojčice i dečake u kikindskom Narodnom muzeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp za devojčice i dečake u kikindskom Narodnom muzeju

I tokom ovogodišnjeg zimskog raspusta, kikindski Narodni muzej organizuje kamp za devojčice i dečake, uzrasta od 7 do 12 godina. Na način blizak najmalđima, kamp "Muzej na sceni" zapravo je edukacija i igra kroz istraživanje zanimljivih muzejskih zbirki i lokalnog nasleđa.

Kroz druženje, igru i edukaciju, oko 30-tak devojčica i dečaka, polaznika zimskog kampa kikindskog Narodnog muzeja, saznaje zanimljive detalje o muzejskim zbirkama, a primereno njihovoj dobi, bajkovite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priče približiće im bogato lokalno nasleđe.

Organizacija letnjih i zimskih kampova u kikindsklom Narodnom muzeju tradicija je od 2011. godine. Pored kreativnog raspusta za najmlađe, radu kampa priključuju se nove generacije članova vlonterskog kluba.

"Na način koji je deci najprijemčiviji, muzejski eksponati, izložbe postaju deo zanimljive igre, bajkovite priče u kojoj su svi akteri", rekla je Emilija Mijančić, volonterka.

"Za sam kraj ovogodišnjeg kampa,a u skladu sa nazivom - „Muzej na sceni“, pred publikom će biti izveden performans. Svi polaznici kampa pokušaće da ožive sve ono što su naučili o lokalnom nasleđu, kroz model muzejskog teatara. Na taj događaj, najavljen za 14. januar, svi su dobrošli", saopštio je Dragan Kiurski, kustos-pedagog kikindskog Narodnog muzeja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.