Kada će Holivud otvoriti svoja filmska vrata?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 08:43

Kada će Holivud otvoriti svoja filmska vrata?

Studiji za snimanje filmova u Holivudu su prazni jer je Kalifornija uvela mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Očekuje se da Kalifornija uskoro objavi nova uputstva i smernice vezane za nastavak produkcije holivudskih filmova i televizijskih serija.

Guverner Kalifornije Gavin Njusam, upozorio je da će teritorija Los Anđelesa pričekati i da neće učestvovati u prvom krugu otvaranja za potrebe filmske industrije.

Holivud pripada okrugu Los Anđelesa, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u filmskoj industriji zaposleno je oko 900.000 ljudi.

„Okrug Los Anđelesa još uvek ima obolelih i smrtnih slučajeva, u Los Anđelesu je zaraženo oko 40.000, a smrtnih slučajeva je 1.926. Smatram da od otvaranja oblasti u svrhe filmske industrije nema dogovora", istakao je guverner Kalifornije Gavin Njusam.

Na video sastanku sa zvaničnicima industrije zabave, šefica guvernera kabineta En O Liri istakla je da je odlaganje sezone filmske produkcije neophodno.

Na sastanku je učestvovao i zvaničnik "Netfliksa" koji je rekao da bi dugoročno, otvaranje filmske industrije moglo imati teške posledice.

„Produkcije gde su potrebne male ekipe, kao za dokumentarce, mogu da nastave da rade uskoro, ali filmske ekipe u kojima učestvuje veliki broj ljudi i koje zahtevaju veliku logističku podršku, moraju da sačekaju" istakao je predstavnik "Netfliksa".

"Netfliks" je ponovo počeo produkciju na Islandu, u Švedskoj i Južnoj Koreji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.