Kad se ukrste gradska fantastika i mitologija

Izvor: Blic, 23.Jun.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad se ukrste gradska fantastika i mitologija

„Crni hrast”, prvo delo gradske fantastike sa uplivom slovenske mitologije, biće još jednom predstavljeno pred publikom i to na večerašnjoj promociji u biblioteci “Milutin Bojić“ (19 h).

Autor dela Dušan Bulić u društvu sa glavnom urednicom Portalibrisa Dubravkom Dragović Šehović govoriće o inspiraciji, autobiografskim elementima u romanu, ideji da se u priči mališani sa beogradskog asfalta kroz avanturu upoznaju sa neobičnim bićima naše stare mitologije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Reditelj Đorđe Jovanović, član Beogradskog Sindikata izneće svoje utiske o i govoriti o filmskom potencijalu ove knjge.

Biće reči i o osamdesetim godinama prošlog veka u Beogradu, o nešto drugačijim detinjstvima, ali i o motivu pronađenog rukopisa i zabeleškama jednog beogradskog policajca s kraja devetnaestog veka.

Inače, ova izdavačka kuća će sutra predstaviti i jo nekoliko aktuelnih naslova i projekat  “Čuvamo od zaborava“ – ediciju posvećenu reizdanjima starih vrednih knjiga. Među njima su ”Rat na Kosovu i Staroj Srbiji”, Jaše Tomića, istorijsko – literarno umetničko delo Dragiše Vasića ”Deveststo treća” o sudbini kralja Aleksandra Obrenovića i kraljice Drage...

Na konferenciji će biti predstavljeno i reizdanje knjige novijeg datuma, “Čovekovo seme“ Petra Brakusa, kao i novi triler Veroslava Rančića “Srpski kod“. Takođe, biće najavljena i nova izdanja epske fantastike „Poljubac princeze Ildiko” Miloša Petkovića i “ Devet života Ivana Mačka“ Mirka Mladenovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.