Kabadaić i Gudački kvartet na koncertu u četvrtak

Izvor: Beta, 22.Apr.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabadaić i Gudački kvartet na koncertu u četvrtak

BEOGRAD, 22. aprila 2014. (Beta) - Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupiće u četvrtak, 24. aprila u 19.00 sati, a na programu su dela Hajdna i Mocarta, najavili su u utorak organizatori.

Kao gost, na koncertu u Sali filharmonije će uz Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupiti violista Branko Kabadaić, član Simfoničara iz Bamberga, koji je gostovao na koncertima brojnih kamernih ansambala i orkestara u Nemačkoj i Austriji.

Kako je najavljeno, na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je Hajdnov Gudački kvartet broj jedan koji nosi podnaslov "Lovački", jer predstavlja trijumf životnog optimizma, kao i Mocartov kvintet, delo neutešne tuge.

Gudački kvartet čine Aleksandar Latković (violončelo), Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (violina) i Boris Brezovac (viola), ujedno i članovi Beogradske filharmonijie koji su se obrazovali i usavršavali u Srbiji, Italiji, Francuskoj i Nemačkoj.

Završni koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u ciklusu kamerne muzike, zakazan je za 19. jun.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Filharmonija: Kabadaić i Gudački kvartet izvode Hajdna i Mocarta

Izvor: Blic, 22.Apr.2014

Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupiće u četvrtak, 24. aprila u 19.00 sati, a na programu su dela Hajdna i Mocarta, najavili su danas organizatori. Gudački kvartet Beogradske filharmonije..Kao solista, na koncertu u Sali filharmonije će u pratnji kvarteta nastupiti violinista Beogradske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.