KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2018.

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2018.

Dom omladine najavljuje zanimljiva imena i ove godine

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima.

U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene.

Kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mladih bendova i publike već šesti put za redom, na Zidiću je do sada predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda postali su polako institucija za sebe, mesto novih otkrića, odakle se pank, džez, metal, hip hop, bluz i alternativni rok snažno i daleko čuju u samom srcu grada, mesto druženja i uživanja.

Koncerti na Zidiću – raspored za jun 2018:

21.6. u 20:00 Turisti

23.6. u 20:00 DFhor

30.6. u 20:00 Johanbrauer

Turisti su hard-pop bend iz Beograda, koji predstavlja veliko osveženje na sceni, unisono su zaključili publika i kritika, posle njihovog nedavnog debi nastupa u Domu omladine Beograda (pre grupe Ti, 9.12.2017.). Boško Bole Mijušković, basista beogradske grupe Straight Mickey and the Boyz, takođe i član ritam sekcije Škrtica, koje predvodi Zoran Cane Kostić iz Partibrejkersa, uhvatio se u koštac sa još jednim izazovom i oformio novu grupu, koja se ističe svojom eklektičnom estetikom i snažnim stavom, nalik na nekadašnje "novotalasne grupe".

Bend je nastao pod okriljem "porodične manufakture Mijušković", a Boško i njegov brat Nikola za svega nekoliko dana stvorili su sve numere za objavljeni debi album "Levo ili desno", koga krasi istoimeni hit. Kako u jednom intervjuu kaže Boško:  "Imam dosta dobra iskustva sa ljudima sa kojima sam svirao. Uspeću da pronađem način kako da povežem različite muzičke pravce i stilove sviranja, koji dolaze od različitih muzičara. Na mene su uticali šaroliki muzički žanrovi, pa je pitanje kako bluz, džez, pank i druge upakovati u jedinstvenu celinu". Iznenađenja su sa Turistima zagarantovana!

Kada dečiji hor izvodi dečiju pesmu, onda je to "samo" hor, ali kada dečica pevaju pop hitove i pri tom plešu, onda je to DFhor. Beogradski mališani okupljeni su u prvi plesni hor na ovim prostorima pod patronatom nove heroine ovdašnje scene Bojane Vunturišević.

Bivša pevačica sastava "Svi na pod", trenutno okupirana solo karijerom, u međuvremenu je pokrenula plesnu školu "Dance Factory", koja zajedno sa dečijim horom čini ovaj jedinstven projekat. DFhor, za razliku od ostalih, uz izvođenje pesama obavezno podrazumeva i posebno pripremljenu plesnu koreografiju, a snimljeno je već i nekoliko režiranih video spotova. Jednako neobičan je i repertoar, koji podrazumeva pesme savremenih regionalnih pop izvođača, kao što su Lolobriđida, Dječaci, Horkestar, Stray Dogg, Artan Lili i mnogi drugi. Jedinstvena atrakcija na domaćoj pop sceni!

Od zarade džez festivala montirane nove stolice u Velikoj sali Doma omladine

Najmlađi aktivisti underground rok škole u Beogradu, mogući naslednici Repetitora, Johanbrauer sve što imaju da kažu - kažu glasno. Gitare i vokal ovog bučnog sastava koji po svemu pripada tzv "garažnoj" rok struji paraju uši od potrebe da se nešto kaže o sebi. Tek na početku karijere, ali sa dovoljno riginalnih autorskih pesama iza sebe, oni su jedan od najrečitijih dokaza da ovu muziku ima još uvek ko da živi, te da je i dalje besno istura pod nos svima koji ignorišu svesni deo današnje omladine. Ukoliko posle svega, ipak želite prst u oko, odnosno uvo, Johanbrauer su vaš izbor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Koncerti na Zidiću: Sezona 2018.

Izvor: DANuBeogradu.rs, 14.Jun.2018

Od 21. juna biće aktuelni koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje na Platou Milana Mladenovića. Koncerti na Zidiću ppostali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima. U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.