KADA MI JE SIN UMIRAO, MISLIO SAM DA NEĆU IZDRŽATI: Ovo je bio najteži trenutak u životu velikog Smokija

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2017, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KADA MI JE SIN UMIRAO, MISLIO SAM DA NEĆU IZDRŽATI: Ovo je bio najteži trenutak u životu velikog Smokija

Oproštaj od legende srpskog glumišta.

Legenda srpske i jugoslovenske kinematografije Ljubiša Samardžić preminuo je večeras u 80. godini posle duge i teške bolesti.

Život ga nije mazio, ali je omiljeni Smoki uvek izdignute glave koračao i u najtežim trenucima. Najteži udarac doživeo je kada je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije, ali je uz pomoć supruge Mirjane, koja je njegova bezrezervna podrška već više od pola veka, uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se izbori i krene dalje.

- Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali me je supruga Maja trgnula i naterala da radim, jer je znala da ću u tome naći smisao opstanka. Bila je u pravu. Mi imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je retkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, uspešno odolevamo prekim pogledima - izjavio je Ljubiša Samardžić pre nekoliko godina u jednom intervjuu.

Sa sinom je osnovao i producentsku kuću i krenuli su sa filmovima. Prvi je bio "Policajac sa Petlovog brda", koji je i kao serija obarao rekorde gledanosti, potom "Bulevar revolucije", "Ubistvo s predumišljajem", "Stršljen"... Rediteljski prvenac, film "Nebeska udica" Smoki je stvarao u najtežim danima za porodicu.

- Sve smo učinili da pobedimo tu opaku bolest. Supruga Mira je stalno brinula o Gagi, a ja sam danonoćno radio, snimao i slao novac klinici u Londonu. Da sam dopustio da me bol sruši, možda se nikad ne bih latio režije "Nebeske udice". Bombardovanje je pogoršalo stanje našeg sina, a i briga o njegovo dvoje malo dece uvela nas je u novu agoniju. Za našu kuću najveća nagrada ovom filmu nije bilo ni učešće na Berlinskom festivalu 2000, nego trenutak u kojem je naš bledunjavi sin, posle prve projekcije, sve to predvideo i iz kreveta nam ponosno šapnuo: "Film će ti ući u takmičarski program Berlina!" - isticao je više puta Smoki.

Nažalost, sin Dragan je preminuo godinu dana kasnije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.