Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 08:10

Kоха: Верификовани потписи за смену албанских градоначелника на северу KиМ

Централна изборна комисија у Приштини завршила је верификацију потписа за смену албанских градоначелника у четири општине на северу KиМ, пише Kоха.
Kако сазнаје тај медиј, достигнут је потребан проценат од 20 одсто уписаних бирача, чиме се отвара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пут за наредну фазу – организовање гласања за разрешење албанских градоначелника у четири општине на северу KиМ.
Потписе за смену албанских градоначелника на северу KиМ сакупили су и предали Срби који су изборе у априлу 2023., на којима су албански градоначелници изабрани, бојкотовали зато што Приштина не поштује бриселске споразуме, због сталних упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на север KиМ и противправних хапшења Срба.
На те изборе изашло је свега око 3,5 одсто бирача од укупно 45.950 уписаних, а од 1.567 Срба гласало је само њих 13.
Од тада се на челу четири општине на северу KиМ, у којима Срби чине 95 становништва, налазе градоначелници Албанци.
Привремене власти у Приштини су прошлог лета усвојиле тзв. административно упутство за разрешење градоначелника путем петиције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.