Još veća od sadašnje? Najbogatijoj Srpkinji suprug gradi najveću jahtu na svetu

Izvor: B92, 28.Avg.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još veća od sadašnje? Najbogatijoj Srpkinji suprug gradi najveću jahtu na svetu

Andrej Meljničenko je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a čini se da su mu jahte najveća strast pa je ovoga puta rešio da bude vlasnik najveće na svetu.

Suprug bivše Modelsice Sandre trenutno pravi najveću jahtu na svetu, koja će biti dugačka 143 metra i imaće tri jarbola viša od Big Bena u Londonu, osam paluba, a na njoj će biti i najveći komad zakrivljenog stakla od 20 kvadratnih metara. Izgradnja ovog plovila će ga koštati više od 400 miliona dolara. Zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da će veći deo novca povratiti od licenciranja tehnologije koja je korišćena za izgradnju.

Meljičenko će i ovu jahtu nazvati „A“ kako bi bila uvek prva na brodskim registrima.

“Ovaj projekat predstavlja veliki finansijski rizik za njega jer je morao da plati mnoga istraživanja kako bi video da li može da ostvari svoju viziju. Ali, on je čovek koji uvek pomera granice i voli da izaziva industrije sa kojima radi da razmišljaju izvan okvira kako bi postigao nešto novo, uzbudljivo i lepo“, rekao je Meljničenkov portparol.

Dok se ne izgradi nova Meljničenkovi će uživati u prvoj jahti koja je nešto skromnija i vredi samo 300 miliona dolara.

.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.