John The Conqueror u nedelju u KC Grad

Izvor: B92, 11.Apr.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

John The Conqueror u nedelju u KC Grad

Američki blues-rock sastav John The Conqueror održaće koncert sutra uveče u Kulturnom centru "Grad", objavljeno je na sajtu tog kulturnog centra.

Sastav su formirala dva crna momka, Pjer Mur i Majkl Gardner, 2011. godine, kada su se iz Oksforda u Misisipiju preselili u Filadelfiju, gde su upoznali i Rajana Lina.

Lin ih je impresionirao svojim umećem na bas gitari. Prvobitna ideja bila je da Gardner svira bas, ali se ispostavilo da je Lynn daleko ispred njega i Gardner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se prihvata palica pošto je bio sjajan i na poziciji bubnjara.

Bend nazivaju John The Conqueror ne samo po legendi o afričkom princu koji je zarobljen i odveden u Ameriku, ali nikada nije dozvolio svom gospodaru da mu slomi ponos i duh, već i po biljci čiji koren ima magična dejstva.

U 2012. godini objavljuju prvi istoimeni album za jednu od najboljih nezavisnih izdavačkih kuća u SAD koja je oduvek imala sluha za miks bluza, panka i garažnog roka - Alive Records.

Dobijaju pozitivne kritike, mahom u publikacijama koje recenziraju blues izdanja što im daje vetar u ledja da se otisnu na koncertna predstavljanja širom SAD, a potom i na put preko Atlantika i prvu evropsku turneju.

Posle još jednog uspešnog gostovanja po Evropi 2014. godine John The Conqueror izdaje drugi album "The Good Life“, takođe za Alive Records.

Teme koje obrađuju su i dalje karakteristične za žanr - žene, viski, lake droge, život na margini, ali i uživanje u životu koliko god težak bio... opšta mesta koja blues čine primamljivim.

U aprilu ove godine John The Conqueror dolaze na treću evropsku turneju u karijeri, u okviru koje je planiran i koncert u Beogradu.

Koncert počinje u 21h, karte su u pretprodaji 700 dinara, a na dan koncerta su 1000 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"John The Conqueror" u KC "Grad"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2015

Američki blues-rock sastav "John The Conqueror" održaće koncert u nedelju 12. aprila u Kulturnom centru "Grad" u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog kulturnog centra...Sastav su formirala dva crna momka, Pierre Moore i Michael Gardner , 2011. godine, kada su se iz Oksforda u Misisipiju preselili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.