Jelena Banković u Guarneriusu

Izvor: B92, 29.Maj.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Banković u Guarneriusu

Sopran Jelena Banković, diplomac Odseka za klavir i studentkinja završne godine Odseka za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu nastupiće 30. maja u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

Kao dobitnica specijalne nagrade iz fonda "Anita Mezetova" koja se dodeljuje studentu sa najboljim prosekom na Odseku za solo pevanje FMU-a za 2010. godinu, Bankovićeva je zaslužila svoje mesto u ciklusu koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu - "FMU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Gvarnerius nagradjuju", saopštio je Guarnerius.

Bankovićeva je započela svoje muzičko školovanje sa šest godina, upisavši klavir u klasi Mirjane Đorđević, a diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandra Serdara.

Uporedo sa Odsekom za klavir, započela je školovanje na Odseku za solo pevanje u klasi prof. Anete Ilić i od tada osvaja vredne nagrade.

Godine 2009. je angažovana kao u filmu američke produkcije ''Roadkill''.

Bankovićeva je i članica kamernog sastava "Quintecho" koji izvodi argentinsku muziku, a komponovala je muziku i izvodila kompozicije za serijal "Zaboravljeni umovi Srbije" u produkciji RTS-a.

Posle solističkog koncerta u Guarneriusu, Bankovićeva putuje u Nemačku gde je u julu očekuje prva velika uloga na operskoj sceni - u gradu Nojcele pevaće glavnu ulogu u Šubertovoj operi "Prijatelji iz Salamanke".

U Guarneriusu ona će uz klavirsku pratnju Igora Draževića, izvesti kompozicije Kloda Debisija, Riharda Štrausa, Miloja Milojevića i Petra Iljiča Čajkovskog, a ulaz na koncert je besplatan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sopran Jelena Banković u "Gvarnerijusu"

Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2012

BEOGRAD - Sopran Jelena Banković, diplomac Odseka za klavir i studentkinja završne godine Odseka za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu nastupiće 30. maja u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus"...Kao dobitnica specijalne nagrade iz fonda "Anita Mezetova" koja se dodeljuje studentu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.