Jedan od najstarijih ruskih orkestara večeras u Centru Sava

Izvor: RTS, 31.Jan.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od najstarijih ruskih orkestara večeras u Centru "Sava"

Čuveni orkestar Marijinskog teatra, jedan od najstarijih orkestara u Rusiji, večeras će nastupiti u beogradskom Centru "Sava".
Dirigovaće svetski poznat ruski dirigent Valerij Gergijev, koji je do sada radio sa Svetskim orkestrom mira, filharmonijama u Berlinu, Parizu, Beču, Njujorku, Los Anđelesu, simfonijskim orkestrima Čikaga, Klivlenda, Bostona i San Franciska.

Američki magazin Tajm >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uvrstio ga je među 100 najuticajnijih ljudi u svetu.
"Veoma mi je drago što sam ponovo u Beogradu, mada nisam verovao da će proći toliko od mog poslednjeg boravka ovde. Dolazak u Srbiju za mene nije samo umetnički čin, već izuzetno emotivno putovanje. Čim sam došao u hotel sreo sam Emira Kusturicu i odmah sam se osećao bolje, jer njega svi znaju. Ne volim da dođem u neku zemlju i da u njoj ne poznajem nikog. U Srbiji se osećam kao među prijateljima", rekao je Gergijev. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.