Jedan od najposećenijih festivala je otkazan zbog pandemije

Izvor: B92, 11.Apr.2020, 11:31

Jedan od najposećenijih festivala je otkazan zbog pandemije

Burning Man, vatrena godišnja zabava koja se održava u pustinji Nevada, ove godine se neće održati zbog pandemije koronavirusa, najavili su organizatori. Umesto toga, biće održan "virtuelni" događaj.

Projekat Burning Man rekao je u izjavi da je svetski poznati festival otkazan zbog "bolne stvarnosti" Covid-19. Organizatori su objasnili da su "slomljeni", ali odlučili su da otkažu događaj kako bi zaštitili "javno zdravlje i dobrobit učesnika, osoblja i komšija". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Burning Man 2020 trebalo je da se održi u pustinji Black Rock u severnoj Nevadi od 30. avgusta do 7. septembra.

Ekipa iza festivala je najavila da će obezbediti povraćaj novca onima koji su ranije kupili ulaznice. Ipak, apelovali su na one koji "imaju sredstva" da doniraju celu ili deo svoje vrednosti ulaznica kako bi se organizacija finansijski održala. Organizacija je saopštila da su već primorani da smanje osoblje i preduzimaju druge "mere zatezanja kaiša".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.