Iznenada preminuo Branko Gavrić

Izvor: B92, 07.Jun.2021, 18:24

Iznenada preminuo Branko Gavrić

U Beogradu je iznenada preminuo izuzetno cenjeni grafički dizajner, ilustrator i autor brojnih plakata i omota albuma Branko Gavrić.

Osim omota albuma Električnog orgazma, Elvisa J. Kurtovicha, Kornelija Kovača i mnogih drugih, Branko Gavrić zaslužan je i za omot albuma "Paket aranžman". Ujedno je zaslužan i za sam naziv ove legendarne kompilacije na kojoj su se po prvi put javnosti predstavile grupe Šarlo akrobata, Idoli i Električni orgazam.

Nedavno se pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na otvaranju izložbe "Paket aranžman (1981-2021)" na Kalemegdanu, kada se početkom godine navršilo četiri decenije od izlaska kultnog albuma, ovako se prisećao kako mu je "sinula" ideja za omot:

"Zapad malo zna o nama, trpa nas iza Gvozdene zavese, a u tom trenutku muzika u Jugoslaviji ne zaostaje za Evropom i Amerikom, pa ju je samo trebalo predstaviti tom Zapadu, dovesti ga u Beograd na obilazak. I to bez ikakvih ulepšavanja. I tako je Paket postao turističko-muzički Paket aranžman – pričao je dodavši da je muzičarima koncept za omot predstavio u kafani Kolarac, i da su svi bili protiv tog rešenja, jer je "svako video projekat kao lični i imao sopstvene ideje o omotu".

Prelomio je Enco Lesić uz reči: "Ovo je odličan omot i ovo ide".

Neko vreme Gavrić je bio i grafički urednik muzičkog magazina Džuboks, a posebno se istakao brojnim plakatima za Omladinske radne akcije i filmove.

Pre samo 15-ak dana preminula je i Gavrićeva supruga Mirjana, koja mu je bila najveća ljubav i podrška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo grafički dizajner Branko Gavrić, autor omota za „Paket aranžman“

Izvor: N1 televizija, 07.Jun.2021

Branko Gavrić, čuveni grafički dizajner, preminuo je u Beogradu u 67. godini, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.