Izložba u čast velike legende srpskog pozorišta - Sve uloge Nebojše Glogovca smeštene na jednom mestu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 14:59

Izložba u čast velike legende srpskog pozorišta - Sve uloge Nebojše Glogovca smeštene na jednom mestu

U muzeju pozorišne umetnosti Srbije predstavljeni lik i delo Nebojše Glogovca.

Povodom šest godina od smrtni naše velike glumačke legende Nebojše Glogovca, održava se izložba pod nazivom "Nebojša Glogovac iz pozorišnog albuma" u muzeju pozorišne umetnosti Srbije.

Ova izložba vezana je za ciklus muzejskih izložbi glumaca koji su dobitnici "Dobričinog prstena", naše najveće pozorišne nagrade.

U muzeju je priređena izložba sa fotografijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovih najznačajnijih uloga u pozorištima, ali i uglednim nagradama koje je dobio za svoju dugu i uspešnu glumačku karijeru.

- Obeležili smo ovu tužnu godišnjicu kako bi smo se podsetili glumačke veličine Nebojše Glogovca. Na izložbi se mogu naći svi njegovi likovi sa predstava u kojima se ostvario u pozorištima koje je ostvario za nepunih 30 godina - započela je Mirjana.

- Sa što više fotografija prikazana je njegova izražajnost, a svaka fotografija pokazuje njegovu raznolikost u pozorišnom stvaralaštvu - dodala je autorka.

Samo godnu dana nakon toga upokojila se i njegova majka Milena, a ocu Milovanu je ostao samo veliki bol. Na početku razgovora otkrio je kako zapravo nije bio svestan glumačke veličine svog sina zbog toga što je on za porodicu predstavljao pre svega figuru sina, brata, supruga i oca.L

Detaljnije pogledajte na video-klipu u nastavku:

Srbija Danas/K.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.