Izložba stripova Alekse Gajića u Francuskom institutu

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba stripova Alekse Gajića u Francuskom institutu

Izložba stripova i crteža Alekse Gajića pod nazivom “Epski heroji i grad budućnosti” otvorena je sinoć u Francuskom institutu. Posetioci će do 28. aprila moći da pogledaju neke od kadrova iz autorovog animiranog filma “Edit i ja”, kao i neke skice i crteže specijalno odabrane za ovu izložbu.

U holu Francuskog instituta izložene su skice futurističkog Beograda iz perspektive autora, kao i heroji iz autorovih stripova "Drakko” i "Bič božji” iz edicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izdavačkih kuća "Soleil” i "Solaires”.

Iako je u pogledu budućnosti stripa optimističan, Aleksa objašnjava zašto je strip kod nas delimično prevaziđen kao medij.

- Strip je jako stara forma izražavanja, a njegove zlatne godine na ovim prostorima su bile sedamdesete. U međuvremenu su ga mamipare poput interneta i video igrica izgurale iz centra pažnje. Budućnost srpskog stripa nije svetla, ali svako ko zaista voli strip će se njime baviti, bez obzira na to da li su mu okolnosti naklonjenje ili nisu - objašnjava Aleksa.

Povezane vesti: Izložba Davora Gopca u Beogradu Otvorena izložba "Berlinska soba" na Kalemegdanu Vajar Živorad Ciglić za „Dobro srce“ Neodoljiva lepota erotskog vrta Dela koja treba da vidite i čujete na Oktobarcu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Epski heroji i grad budućnosti

Izvor: RTS, 20.Mar.2012, 01:17

Radovi strip crtača Alekse Gajića izloženi u Francuskom institutu u Beogradu. Izložba "Epski heroji i grad budućnosti" će trajati do 28. aprila. ..U Francuskom institutu u Beogradu otvorena je izložba radova strip autora Alekse Gajića pod nazivom "Epski heroji i grad budućnosti"...Izložba autora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.