Izložba slika i kolaža Tatjane Armuš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika i kolaža Tatjane Armuš

U galerijskom prostoru Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru, na tridesetak radova, umetnica Tatjana Armuš prikazala je slike i kolaže nastale tokom poslednje dve godine rada. Šta se desi ako pokušamo da promenimo gorka sećanja i stavimo ih u novi kontekst i da li sećanja vremenom nesvesno ulepšavamo, izbacujemo neprijatne detalje, pitamo se da li se to zaista desilo ili smo sanjali ili izmaštali memorijske zapise, pita se umetnica na radovima.

"Uglavnom se bavim temom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sećanja i stavljanja negativnih sećanja ili menjanja sećanja, stavljanja sećanja u neki pozitivniji kontekst. Uglavnom je to neka osnovna ideja. Planovi su da ova izložba poseti još neki grad, pa ćemo videti utiske publike" objasnila je autorka Tatjana Armuš, akademski grafičar.

Kolaži Tatjane Armuš su jedna vrsta duhovitog osvrta na to šta su naša sećanja i iskustva te duhovit prikaz kako se ona talože i grade ličnost i umetnicu koja se sa njima poigrava ili se nad njima duboko zamisli.

"Ovo je jedna zrela ideja ispričana na izuzetno kolorističan način. Ideja o sećanjima koja biva podeljena u tri celine. U središnjem delu prepoznajemo prikupljanje naših sećanja, jednu vrstu povezivanja naših iskustava. U ovom prostoru, ove vibrantne slike govore o tome da nastaje određena vrsta kretanja , istraživanja u Tanjinom radu a mi to možemo da prepoznamo kao neku vrstu vrtloženja misli, ideja i sećanja" istakla je Tatjana Dimitrijević, urednica likovnih programa u Kulturnom centru Laza Kostić u Somboru.

Tatjana Armuš je izlagala na više kolektivnih izložbi a izložba u Somboru je treća samostalna izložba koja je za posetioce otvorena do 28. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.