Izložba slika Save Halugina u Galeriji Ogranka SANU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2021, 08:03

Izložba slika Save Halugina u Galeriji Ogranka SANU

Sava Halugin, slikar i vajar, do sada je izlagao na oko 50 samostalnih i više od 400 zajedničkih izložbi. Preko 100 njegovih skulptura nalazi se na javnim prostorima širom zemlji i u inostranstvu. Diplomirao je i magistrirao na Odseku za vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu.

Sava Halugin je dobitnik  mnogobrojnih nagrada i član više umetničkih udruženja. Njegovo stvaralaštvo obuhvata skulpture, slike i crteže.

Pišući o njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvaralaštvu, Miloš Arsić, istoričar umetnosti, zapaža: „Haluginova slika označava simboličku radnju koja već postoji i neprestano se dograđuje, ali ne prodire u dubine smisla predstavljeno  kao tajne koja se nikome i nikada sasvim ne otkriva poput nagoveštaja, za kojom se neprestano traga. Ona je istina skrivena u misterioznim područjima slike, skulpture i crteža, ostajući zauvek u pretincima tajnovitog kao vlastitog emotivnog skladišta.”

Izložba će trajati do 25. februara, a otvoriće je Olivera Vukotić, istoričarka umetnosti.

Dolazak na otvaranje izložbe potrebno je najaviti na broj 021/6623-654

Prisustvo će biti omogućeno ograničenom broju lica u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama nadležnih organa i prostornim kapacitetima SANU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.