Izložba slika Pipa Altomarea u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2019, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Pipa Altomarea u Somboru

U Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru, otvorena je izložba slika sicilijanskog umetnika Pippa Altomarea.

Ovo je umetnikova prva samostalna izložba u Srbiji. U radu vrlo je kolorističan, a istovremeno sveden u motivu.

"Radovi su nastali u proteklih šest meseci i to je nastavak jednog istraživanja u okviru slikarstva. Rad akrilnim bojama na ujednačenim formatima specifičan je kao i stvaranje velikih kompozicija nizanjem tih manjih radova", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Altomare.

"Kompozicije se nižu na takav naćin da budu zbir ili jedna zgusnuta slika nekoliko desetina radova gde svaki za sebe može postojati kao individualni rad, ali je isto tako zanimljivo to posmatrati kao jednu veliku vibrantnu celinu", istakla je urednica likovnog programa u Galeriji Klulturnog centra "Laza Kostić" Tatjana Dimitrijević.

Umetnost se ne može odvajati od ideje da je dekorativnost od suštinskog značaja za za bilo koji sklad i privlačnost, a možda i raskoš ili veličanstvenost.

Letnja postavka puna vedrine biće aktuelna do 27. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.