Izvor: Glas javnosti, Beta, 31.Dec.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba skulptura Đorđa Čpajka

BEOGRAD - Izložba skulptura umetnika Đorđa Čpajka, biće otvorena 4. januara 2011. godine u Galeriji "Feniks" u Beogradu.

Đorđe Čpajak je rođen 1961. godine u Prijepolju. Završio je Srednju školu za odgoj u umetnosti i kulturi u Splitu, a Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu.

Na stručnom usavršavanje u Italiji (Toskana) bio je od je 1991. do 1996. godine, gde je sarađivao sa Akademijom lepih umetnosti iz Stokholma (KONSTFACK) na kursevima "Izvedba skulpture u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kamenu".

Do sada je priredio sedam samostalnih izložbi i učestvovao je na oko 62 grupne izložbe, a kao predstavnik Srbije, radio je na mnogim međunarodnim projektima.

Osvojio je niz nagrada među kojima su: prva nagrada za skulpturu u kamenu "Intern" na Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu, otkupna nagrada "Osaka Triennale", druga nagrada na Bijenalu u Tojamuri (Japan), specijalana nagrada na izložbi u Tataragi u Japanu, nagrada međunarodnog konkursa za obeležavanje Trećeg milenijuma u Marseju (Francuska).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.