Izložba radova učenika Tehnoart škole

Izvor: RTS, 12.Jun.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova učenika "Tehnoart" škole

U Manakovoj kući, uz saradnju profesora i učenika škole "Tehnoart Beograd" otvorena je Izložba radova mladih umetnika.
Njihova imena ćete sigurno viđati u budućnosti. Inspirisani tradicijom đaci su prema sopstvenim zamislima ručno izradili nakit i niz umetničkih predmeta.

"Nije teško kada radite nešto što volite, sve ide uz trud, rad, volju i da ne odustajete", kaže učenica škole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Tehnoart" Milena Lena Kapuric.
Njena drugarica Zorica Ratković kaže da su prvo radili skice pa su onda na osnovu njih krenuli to da realizuju u metalu i na kraju u srebru.
"Radila sam ogrlicu, izrada rada je veoma teška, treba dosta vremena i truda da se uloži u to ali rezultati su stvarno sjajni", objašnjava Zorica.
Njihova profesorka Despina Crnčević kaže da sve što se nalazi na izložbi učenici su uradili svojim rukama.
"To je ono što je nama falilo u ovom vremenu, zaista mislim da je veoma uspešno. Mi smo kod te dece razvili strpljenje i ljubav prema zanatu", ističe profesorka Despina Crnčević.
Budući juveliri, graveri i konzervatori, čuvaju tradiciju poznavanjem tehnologije i savladavanjem tradicionalnih zanatskih veština.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.