Izložba radova Vladimira Lalića u Kulturnoj stanici Svilara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 06:32

Izložba radova Vladimira Lalića u Kulturnoj stanici "Svilara"

Izložba radova Vladimira Lalića " Voir à travers moi -You see through me " biće otvorena večeras od 18 časova u maloj i velikoj sali Kulturne stanice „Svilara“ u Novom Sadu.

Vladimir Lalić će se novosadskoj publici predstaviti novom serijom radova na pleksiglasu koji do sada nisu izlagani.

Nakon brojnih izložbi u Parizu, Njujorku, Singapuru, Trstu i Beogradu, umetnik će izložiti radove koji su rezultat eksperimentisanja sa novim medijumima i materijalima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostajući dosledan prepoznatljivom crtačkom rukopisom kojim upotpunjuje sopstvenu mitologiju i produbljuje lični imaginarijum.

U novim radovima umesto papira upotrebljava pleksiglas, praveći od više ploča slojevite crteže-objekte koji pored linije i boje odaju utisak treće dimenzije kao i igru prelamanja senki.

Poseban novi segment u njegovom stvaralaštvu sačinjavaju i zvučno-vizuelne instalacije, objekti sa led rasvetom i implementiranim zvučnicima, koji čine ovu izložbu interaktivnom.

U maloj sali biće izloženi crteži na pleksiglasu u potpunom mraku, gde će posetioci ulaziti samo sa svetlom iz mobilnih telefona ili baterijskih lampi, stvarajući svojevrsni teatar senki.

Izložba je otvorena do 10. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.