Izložba radova Slavimira Stojanovića u Muzeju primenjene umetnosti

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova Slavimira Stojanovića u Muzeju primenjene umetnosti

Retrospektivna izložba radova Slavimira Stojanovića, eminentnog grafičkog dizajnera, vizuelnog umetnika i osnivača lajfstajl brenda Futro, biće otvorena u četvrtak, 3. septembra u 19 časova u Muzeju primenjene umetnosti.

Na ovaj način biće obeleženo 30 godina vizuelnih komunikacija jednog od naših najpoznatijih grafičkih dizajnera. Izložba sadrži njegove najranije crteže iz detinjstva, plakate, stripove, ilustracije, logotipe, magazine, omote ploča, nagrađene projekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za velike međunarodne kompanije, kao i prikaz kolekcije Futro u kojoj dominira urbani humor.

U katalogu izložbe kustos Slobodan Jovanović istakao je da: “Slavimir vešto barata rečnikom masovnih komunikacija, da bi uz maksimu „Complicate Simply“, taj rečnik obogatio ironijskom ili ciničnom distancom, često uz ne malu dozu autoironije, kao što se može videti u video klipu à la Endi Kaufman – „Slavimir Futro Dance I“.

Izložbu pod nazivom „Complicate Simply“ pratiće i više od 100 kratkih filmova, animiranih Stojanovićevih projekata.

Slavimir Stojanović rođen je 1969. godine, a za dizajn se zainteresovao vrlo rano. Još u osnovnoj školi počeo je da se bavi ilustracijom, karikaturom i stripom, a svoj prvi štampani plakat realizovao je sa 16 godina. Studirao je Grafičke komunikacije na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, specijalizovao se na Visokoj školi za dizajn u Geteborgu i na Akademiji likovnih umetnosti u Ljubljani.

Radio je kao kreativni direktor u brojnim agencijama u Srbiji i Sloveniji, njegovi projekti dobili su više od 300 međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja, a 2011. uvršten je u Tašenovu kompilaciju najuticajnijih grafičkih dizajnera sveta Contemporary Graphic Design.

Neke od najpoznatijih Stojanovićevih izložbi u Beogradu bile su „Fenoman“ 2003, „Future Retro“ 2007, „Stories“ 2009 i „You Are An Idiot, Please Act Accordingly“ 2013.

Izložbu će otvoriti Vladimir Čeh, direktor Instituta za oglašavanje, a trajaće do 26. septembra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izložba radova Slavimira Stojanovića u MPU

Izvor: Studio B, 01.Sep.2015

Retrospektivna izložba radova Slavimira Stojanovića, eminentnog grafičkog dizajnera, vizuelnog umetnika i osnivača lajfstajl brenda Futro otvorena je večeras u 19 časova Muzeju primenjene umetnosti.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.