Izvor: Blic, 05.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova Mirka Ilića u Magacinu

Izložba radova uglednog grafičkog dizajnera i ilustratora Mirka Ilića, pod nazivom "Greatest Hits", biće otvorena od 12. do 19. aprila u beogradskom "Magacinu".

Mirko Ilić je, između ostalog, autor omotnica za LP i CD muzičke albume najpopularnijih muzičkih bendova na prostoru bivše Jugoslavije krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, a po odlasku u SAD nastavio je da, pored ostalog, dizajnira i omote za izdanja klasične muzike.

Izložba "Greatest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hits" obuhvata pedesetak omota za bendove poput "Prljavog kazališta", "Bijelog dugmeta", "Leb i sol", "U škripcu", "Laboratorije zvuka", "Zane", Josipe Lisac i drugih.

Vizuelna rešenja omota dočaravaju izgled i duh jednog vremena, pobunu, sećanja, teme, dok je deo postavke posvećen i samom fenomenu LP albuma, razvoju vinil diskova, istoriji produkcije, razvoju regionalnih muzičkih kompanija, naveli su organizatori izložbe.

Na izložbi će biti predstavljena i pojedina Ilićeva vizuelna rešenja za savremene svetske muzičke bendove, kao i logo koji je taj dizajner uradio za domaći bend "Darkwood Dub".

Izložbu čine originalne LP omotnice i muzički kompakt diskovi, printovi logoa muzičkih bendova, ali i uvećani printovi koji omogućuju da se vide svi elementi grafičkih rešenja LP i CD omota - prednje i zadnje stranice, unutrašnjost, kao i kontekst u kojem su nastali.

Izložba će nakon Beograda, biti predstavljena i u Sarajevu, Zagrebu, Novom Sadu, Skoplju, kao i u gradovima širom Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.