Izložba o prvom susretu mladih umetnica sa Sarajevom

Izvor: Beta, 14.Sep.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o prvom susretu mladih umetnica sa Sarajevom

NOVI SAD, 14. septembra 2014. (Beta) - Izložba fotografija pod nazivom "Prvi kadar: Sarajevo, moje lično iskustvo", koja govori o iskustvu mladih autorki prilikom njihove prve posete Sarajevu, otvorena je u Novom Sadu.

Izložbu čine fotografije pet devojaka iz Novog Sada, Čuruga, Futoga i Zrenjanina koje su ove godine imale priliku da posete 20. Sarajevo film festival i da prvi put borave u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Pored toga, one su posetile Muzej revolucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Tunel spasa, rekonstruisanu gradsku Većnicu, koju su teško oštetile snage bosanskih Srba tokom gradjanskog rata 1992-95, a posetile su i Akademiju umetnosti u Sarajevu.

Izložba je deo programa "Prvi kadar: Sarajevo, moje lično iskustvo", koji je imao za cilj da mladima iz Srbije približi grad Sarajevo, s posebnim akcentom na period opsade grada izmedju 1992. i 1995. godine, koji predstavlja jedan od najstrašnijih zločina u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, saopštila je danas nevladina organizacija Vojvodjanski gradjanski centar.

Odlasku u Sarajevo prethodile su tri radionice, na kojima su polaznice imale priliku da više čuju o kontekstu raspada bivše Jugoslavije i o opsadi Sarajeva, kao i da pogledaju nekoliko dokumentaraca koji se bave tematikom ljudskih prava i koji su prethodnih godina učestvovali u takmičarskom programu Sarajevo film festivala.

Program "Prvi kadar: Sarajevo, moje lično iskustvo" realizovao je Vojvodjanski gradjanski centar uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava iz Bosne i Hercegovine.

Izložba će biti otvorena do 19. septembra u kafiću Peru u Železničkoj 10, u širem centru grada.

foto: facebook/Mirjana Milić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izložba o Sarajevu

Izvor: Akter, 15.Sep.2014, 14:19

Izložba fotografija pod nazivom "Prvi kadar: Sarajevo, moje lično iskustvo", koja govori o iskustvu mladih autorki prilikom njihove prve posete Sarajevu, otvorena je u Novom Sadu..Izložbu čine fotografije pet devojaka iz Novog Sada, Čuruga, Futoga i Zrenjanina koje su ove godine imale priliku da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.