Izložba o Nikoli Tesli u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2019, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o Nikoli Tesli u Novom Sadu

Nikola Tesla podario je čovečanstvu izume bez kojih svet ne bi bio onakav kakav je danas. Njegovi pronalasci obeležili su istoriju, a njegov život tema je izložbe "Neon Art – Kako je Tesla osvetlio svet".

U izložbi inspirisanoj naukom, filozofijom i izumima Nikole Tesle, kroz svojevrsni igrokaz autora i njegovih gostiju, predstavljeno je 11 eksponata.

Autor izložbe Momčilo Bajac, ističe da je cilj povezivanje umetnosti dizajna, stakloduvačkog zanata i neona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao primenjene nauke, ali i razgovor o životu i delu Nikole Tesle.

"Mi smo mislili da ovde kroz jedan svojevrsni igrokaz prestavimo Teslin život i najveća dostignuća i da u stvari nađemo jedan dobar povod da se okupimo svi zajedno i da eto jednim ovakvim projektom koji mislim da će biti interesantan i da će najaviti ono što se zove Light festival za Evropsku prestonicu kulture", rekao je bajac.

Eksponati koje su dizajnirali Mileta Poštić, Aleksandra Jakovljević i Branimir Bajac, predstavljaju spoj umetničke fotografije, crteža i ručno izrađenih svetlećih neonskih elemenata. Izložba će biti otovrena i naredna tri dana u novosadskoj kulturnoj stanici „Svilara“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.