Izložba nagrađenih autora ULUPUDS-a

Izvor: Blic, 25.Jan.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba nagrađenih autora ULUPUDS-a

Prezentacija nagrađenih autora na Majskim izložbama ULUPUDS-a koja je otvorena sinoć u Galeriji SULUJ zamišljena je da sagleda poslednju deceniju (2000 - 2009) u oblasti primenjenih umetnosti.

Naime, jedna od najznačajnija nagrada, Velika nagrada, svake godine se dodeljuje najzapaženijem autoru i njegovom izloženom delu, na ovoj jedinstvenoj izložbi primenjenih umetnika i dizajnera Srbije. Izložba je istovremeno " dobrodošlica” novoprimljenim članovima ULUPUDS- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a za 2011. godinu.

Nosioci ove nagrade su: Dušan Nešic, Slobodan Manojlović. Nenad Galantić, Isidora Nikolić, Nebojša Babić, Nikola Knežević, Branimir Karanović, Slobodan Manojlović, Ljubica Jocić, i Zoran Blažina.

- Iz samog spiska je evidentno da su najzastupljeniji grafički dizajneri, što je i logično, jer grafički dizajn ima svoje značajne predstavnike u našoj sredini. Tik uz dizajnere su umetnički fotografi - koji mogu biti u indirektnoj vezi sa advertajzing i marketing poslovima. Produkt-dizajneri više reverzibilno skreću pažnju nagrađivanim i izvedenim rešenjima izvan naše zemlje i na žalost su u manjem broju, dok su drugi mediji ređe bili nagrađivani, osim izuzetnih rešenja u domenu umetničke keramike, Ljubice Jocić Knežević.

Izložba ima ambiciju da ovim umetnicima pridruži i po par istaknutih autora iz drugih centara (Niš, Kragujevac, Novi Sad), da bi se videle poetike, razlike, načini razmišljanja iz drugih sredina, gde su ovi umetnici aktivni - kaže Ivona R. Barandovski koja je zajedno sa Mirjanom Vajdić autor izložbe i pisac teksta u katalogu.

Svaki od izlagača biće predstavljen jednim printom, 70x50cm, dok će Ljubica Jocić Knežević biti zastupljena i sa keramo-instalacijom u prostoru

Izložba se može pogledati do 30. januara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.