Izložba karikatura povodom 15 godina Danasa

Izvor: NaDlanu.com, 12.Jun.2012, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba karikatura povodom 15 godina Danasa

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Izložba karikatura Ludvika Vincenta Gadomskog, objavljenih u dnevnom listu Danas u protekle četiri godine, otvorena je u ponedeljak uveče u galeriji Nju moment u Beogradu povodom 15 godina izlaženja tog lista.

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Izložba karikatura Ludvika Vincenta Gadomskog, objavljenih u dnevnom listu Danas u protekle četiri godine, otvorena je u ponedeljak uveče u galeriji Nju moment u Beogradu povodom 15 godina izlaženja tog lista.Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << glavnog i odgovornog urednika lista Zdravko Huber rekao je na otvaranju izložbe da je Gadomski u tom dnevnom listu u proteklih 14 godina na satiričnoj stranici "Fenjer" u kontinuitetu objavljivao likovne kolumne."Njegove karikature objavljene su u Danasu u tri ciklusa: Raj od pakla 90-ih, Biće bolje posle 2000. i Sreća iz smeća kojim su obuhvaćene protekle četiri godine", rekao je Huber, dodavši da je iz štampe izašla i knjiga kojom je obuhvaćen najnoviji ciklus karikatura Gadomskog.Gadomski je novinarima rekao da je na izložbi predstavljeno 25 panoa sa oko 100 karikatura uradjenih uglavnom u kombinovanoj tehnici crteža i kolaža."Radovi su objavljivani u vikend broju lista Danas i inspirisani su uglavnom aktuelnim dnevno-političkim i društvenim dogadjajima i temama", rekao je Gadomski.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.