Izložba igračaka Ane Frank u Roterdamu

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba igračaka Ane Frank u Roterdamu

AMSTERDAM, 4. februara 2014. (Beta-AP) - Igračke, koje je pre odlaska u skrovište od nacista jevrejska devojčica Ana Frank dala svojoj komšinici, prvi put će ove nedelje biti izložene u jednoj umetničkoj galeriji u Roterdamu, saopštio je Muzej Ane Frank u holandskom gradu Amsterdamu.

Ana Frank je kratko pre nego što je sa porodicom otišla u skrovište neke od svojih igračaka dala na čuvanje komšinici koja nije bila Jevrejka, Tosje Kupers.

Kupers je 2009. donirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << igračke Muzeju, a medju njima se nalazi limena kutija za bombone, set za čaj i knjiga.

Portparolka Muzeja Anemari Bekers rekla je u utorak da je Ana Frank bila jedno od mnoge jevrejske dece koja su svoje igračke ostavila vršnjacima na čuvanje, pre nego što su odvedeni u koncentracioni logor ili umrli u holokaustu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.