Izložba fotografija i nedelja kineskog filma u  kulturnoj stanici Svilara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 19:56

Izložba fotografija i nedelja kineskog filma u kulturnoj stanici Svilara

Studenti iz Srbije i Kine kroz fotografiju i film predstaviće svoju viziju pandemijske situacije u kulturnoj stanici Svilara.

Da je najbolja inspiracija svakodnevni život pokazalo je više od hiljadu studenata koji su svojim fotografijama učestvovali na konkursu na temu pandemije. U kulturnoj stanici Svilara izloženi su radovi umetnika koji su osvojili prvo i drugo mesto.

"Moja inspiracija moja inspiracija je bila sama situacija sa kovidom 19, kada nas je zadesio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam lokdaun, gde smo mi sami, ulice su bile puste i prosto to neko proživljavanje u toj samoći. Nagrada mi znači mnogo, zato što je prvi konkurs na koji sam konkurisala i već sam ostavrila neku nagradu tako da se nadam da će biti i u daljem školovanju tako", kaže Anja Jurca sa Akademija umetnosti u Novom Sadu.

"Inspiracija mi je bila ta distanca koja se stvara između nas i ljudi pretežno kada smo bili zaključani nalazili smo se u svojim kućama, domovima i jedino smo mogli da posmatramo ljude recimo koji su blizu nas samo kroz te špijunke", napominje Miljan Sekulić sa novosadske Akademija umetnosti.

Izložbu prati i nedelja kineskog dokumentarnog filma koja će trajati do 12. maja.

"Publika će za to vreme moći da pogleda 8 dokumentarnih filmova, naravno pozivamo ih da na našem sajtu kulturne stanice pogledaju čitav repertoar, a takođe tamo postoji i formular za prijavu budući da su epidemiološke mere takve kakve jesu svi se moraju prijaviti", kaže Gala Gajin Milutinović, pr Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Jedna prijava važi za jedno mesto za odabrani film, a zainteresovani posetioci izložbu fotografija mogu da pogledaju svakog dana do 20. maja od 10 do 18 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.