Izložba alžirskih umetnika mlaže generacije

Izvor: Arte, 14.Jan.2020, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba alžirskih umetnika mlaže generacije

Izložba umetnika mlađe generacije Rahmani Saida, Aiche Moustagfe i Garadi Mokhtara biće organizovana u Galeriji `73 u sredu, 15. januara 2020.g sa početkom u 19. časova.

Oni dolaze iz Alžira, gde su završili Akademiju likovnih umetnosti. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa   likovnim stvaralaštvom umetnika nastalim u poslednjih nekoliko godina. Poseban kuriozitet je što će ovo biti prilika da se vide radovi autora Rahmani Saida koji su izlagani na poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Bijenalu u Tunisu organizovanom u novembru mesecu 2019. godine.  Iste večeri u 18:00 časova biće priređena i promocija knjige „Alžirska hronika“, autora Srboljuba Manojlovića. „Alžirska hronika“ je zbirka odabranih dopisničkih tekstova, zapisa i putopisa, dugogodišnjeg novinara Tanjuga, Srboljuba Manojlovića, koji je, tokom osam godina, izveštavao  javnost o mnogobrojnim političkim, društvenopolitičkim, kultunim i drugim događajima. Izvestan broj tekstova prvi put se objavljuje u ovoj knjizi. Ovaj događaj se organizuje u sklopu Međunarodne saradnje čiji je cilj da se upozna i sagleda likovna scena drugih kultura i naroda. Međunarodna izložba u Galeriji `73 se organizuje u saradnji sa Društvom prijatelja Alžira.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Izložba alžirskog modernog slikarstva

Izvor: DobreVesti.rs, 14.Jan.2020

Društvo prijatelja Alžira, u saradnji sa Galerijom ’73, u sredu, 15. januara 2020. godine, s početkom u 18 časova, organizuje svečano otvaranje izložbe slika alžirskih slikara mlađe generacije, Saida Rahmanija, profesora i njegovih kolega Mustafe Aiša i Moktara Garadija, i tako svoje slikarstvo...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.