Izložba Vladislave Čolić

Izvor: S media, 26.Jan.2010, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Vladislave Čolić

Prvu samostalnu izložbu umetnice Vladislave Čolić (33) pod nazivom "Antički ratnici" otvorio je renomirani istoričar umetnosti Nikola Kusovac u Galeriji "Progres".

Umetnica je predstavila seriju slika na platnu, bogatog kolorita, sa puno simbola i detalja, na kojima, uprkos nazivu izložbe dominiraju ženski likovi.

Kusovac je podsetio da je autorka diplomirala u klasi Dušana Otaševića i da je zbog toga očekivao "dete" sa sekirom koje pravi svoje slike, iskazavši >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zadovoljstvo što je Otašević podržao njen senzibilitet, pa je iz njegove klase izašla umetnica sa svojim stilom i duhom.

On je dodao da slike Čolićeve predstavljaju mitološke priče, snovidjenja, kao i da se zbog velike pokrivenosti svakog dela platna njene slike mogu proučavati dugo i svaki put na njima se može otkriti nešto novo, neki novi simbol.

Kusovac je istakao da su dela autorke živa, da ona želi da izgradi atmosferu sa ovih prostora, samo dodirujući priče iz mitologije.

Izložba će biti otvorena do 7. februara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.