Izložba Verene Frajšmit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2009, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Verene Frajšmit

BEOGRAD - Izložba Verene Frajšmit iz Dizeldorfa otvorena je večeras u galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu.

Dobitnici nagrade za celokupan rad i uspeh tokom studiranja "Rista i Beta Vukanović", koja se svake godine dodeljuje na FLU, borave u tom nemačkom gradu mesec dana u okviru saradnje Grada Beograda i Dizeldorfa, a od 2008. i njihovi umetnici dolaze u Srbiju.

Frajšmitova je predstavila dela koja je naslikala tokom svog boravka u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali i radove koje je donela iz svog grada.

Umetnica je izložila seriju radova na papiru, rađenih dvema tehnikama - kombinovanjem akrilika i olovke i uljem.

Frajšmitova je u izjavi za Tanjug rekla da inspiraciju nalazi u prostoru, da prvo crta prirodu i pejzaže koje prenosi na papir na način kako ih ona doživljava, tako da su neka dela apstraktna, a neka figurativna.

Autorka je dodala da na nekim radovima koristi geometrijske elemente da bi predstavila svoju impresiju, dok su joj na nekima najbitnije boje.

Frajšmitova je izložila dela od malog do velikog formata na kojima dominira mračan kolorit kroz koji želi da prikaže promenjene vrednosti u društvu prema prirodi i čudna područja koja se nalaze oko nje.

Frajšmitova je diplomirala na Fakultetu lepih umetnosti u Dizeldorfu, do sada se predstavila na više samostalnih i grupnih izložbi, a postavka u Beogradu biće otvorena do 29. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.