Izložba Trenutak sada u Kući kralja Petra

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Trenutak sada" u Kući kralja Petra

Izložbom „Trenutak sada” beogradskoj publici od 20. aprila (19) u Kući kralja Petra predstaviće se Bogdan Pavlović. Na izložbi će biti predstavljen četvorogodišnji presek stvaralaštva tog umetnika.

Pavlovićeva umetnička produkcija od 2011. do 2014. godine obuhvata crteže (tuš na papiru), ulja na platnu i papiru, akrilike na itisonu i fotografije.

Kroz različite medijume likovnog izražavanja umetnik tretira slične ili kadkad iste sižee. Scene i atmosfere >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz svakodnevnog života su tematska okosnica izloženih radova.

Umetnik koristi fotografiju kao polazište za slike i crteže, ali i kao nezavisan medijum.

Iako nastali po fotografskim predlošcima, slike i radovi na papiru ne podležu jednoj od osnovnih strategija fotografije, „zamrzavanju” stvarnosti ili trenutka. Zbog svoje ekspresivnosti Pavlovićeva dela su u stalnom pokretu i pulsacijama.

Pavlovićev, u tehnološkom smislu, eksperimentalan pristup, ogleda se i na radovima rađenim uljanom bojom (na papiru ili platnu) kod kojih je primetna česta upotreba srebrne ili metalno sive boje radi iznalaženja novih plastičnih kvaliteta.

Rođen u Beogradu 1969, Bogdan Pavlović je diplomirao na ENSBA (Ecole des Beaux Arts) u Parizu 1997. Magistrirao na FLU u Beogradu 2002, a do sada je priredio više samostalnih i grupnih izložbi.

Izložba u Kući kralja Petra biće otvorena do 26. aprila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.