Izložba Tragom Podunavskih Švaba u Muzeju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Tragom Podunavskih Švaba" u Muzeju Vojvodine

Od 1. do 10. novembra u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu biće održana izložba "Tragom Podunavskih Švaba: Nemačko kulturno i istorijsko nasleđe u Srbiji".

Otvaranje izložbe predviđeno je za petak, 1. novembra u 18 časova.

"Zašto su karavani kamila nekada krstarili Bačkom? Gde se nalazi i odakle je došla jedina Crna Bogorodica u Srbiji? Kako je Apatin postao jedan od centara nemačkog otpora Hitleru? Za kog kompozitora s našeg prostora se tražila karta više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1930-tih širom Evrope? Kako su žene Čelareva pisale austrijskom caru i naterale ga da izmeni jednu sudsku presudu? Zašto je poznati profesor Kosta Vujić ceo život skupljao apatinsku ciglu? Šta je vandrovka, ko su šoperi i šta su to "Ulmske kutije?", neka su od pitanja na koja će odgovori moć da se pronađu među eksponatima izložbe u Muzeju Vojvodine.

Izloženi predmeti su selektirani iz zbirke Muzeja Podunavskih Nemaca u Apatinu, a izložbu su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Lokalna samouprava Opštine Apatin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.