Izložba Tošarije od 1. juna u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 11:43

Izložba "Tošarije" od 1. juna u Novom Sadu

Otvaranje izložbe "Tošarije" Teodora Ajduka održaće se u ponedeljak 01. juna 2020. godine, u prostoru Galerije Forma, Ilije Ognjanovića 3 u Novom Sadu u 19 časova.

Projekat "Crtamo crtani film“ nastao je kao izraz saradnje Zmajevih dečjih igara i UPIDIV-a. Svojim ciljem i zadacima afirmiše detinjstvo i razvoj dečijih kreativnih snaga i njihov estetski ukus.

Izložbu realizuje novosadski animator, Teodor Ajduk, koji bi predstavio svoje radove iz oblasti animacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čiji je tematski okvir fokusiran na dete i detinjstvo. Ajduk bi svoj rad predstavio putem video bina i 15 štampanih panoa. Namera je da se ovom postavkom utiče na razvoj publike, njen estetski ukus i podigne nivo zainteresovanosti za animaciju kao posebnu vrstu stvaralaštva.

Planirano je da izložba traje od 1. do 13. juna 2020. godine, u Galerija Forma, Novi Sad, Ilije Ognjanović br. 3.

Teodor Ajduk

Rođen je 23. februara 1969. godine u Novom Sadu.

Završio je Školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu.

25 godina profesionalno radi kao 2D animator, reditelj, produkcijski dizajner, dizajner karaktera i storyboard artist na realizaciji 2D animiranih projekata (kratki animirani filmovi, TV reklame, najavne TV špice, elementi za kompjuterske igre i animatici za projekte sa živom slikom).

Posredno ili neposredno sarađuje sa svim većim reklamnim agencijama i produkcijskim kućama u Republici Srbiji i inostranstvu.

Bavi se pedagoškim radom na radionicama za osnovnoškolsku decu iz oblasti 2D animacija

Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine sekcija za grafički dizajn od 1995. godine.

Od 2012. godine je član Udruženja stripskih umetnika Srbije.

Redovno izlaže i pojavljuje kao gost na izložbama Forma u Novom Sadu, Festivalu stripa "Stripolis" u Zrenjaninu, Novosadskom strip vikendu, i drugim manifestacijama iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna.

Svoja dela je izlagao i na nekoliko samostalnih izložbi

Dobitnik je Specijalne plakete na bijenalnoj izložbi Forma 22, za 2D animaciju i Zlatne Forme za grafički dizajn-animaciju na bijenalnoj izložbi Forma 23.

Ima status samostalnog umetnika, živi i radi u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.