Izložba Teatarsko u slici čoveka od utorka u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2021, 18:26

Izložba "Teatarsko u slici čoveka" od utorka u Somboru

U utorak, 6. aprila, u 19 časova u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor biće otvorena izložba "Teatarsko u slici čoveka" Stefana Stevanovića.

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete izložbu neposredno nakon zvaničnog obraćanja koje će biti dostupno na Facebook stranici Kulturnog centra putem prenosa uživo. Postavka izložbe će trajati do 17. aprila.

O izložbi:

"Postavku izložbe sačinjavaju slikarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompozicije velikih formata na kojima je prisutno smenjivanje ljudi nalik pozorišnoj sceni. Njihova lica tretirana su gotovo kao pozorišne maske, živog kolorita i sa izraženim facijalnim ekspresijama. Načinom slikanja, ekspresionističkim pristupom, podslikavanjem, građenjem lica iz slojeva, dodavanjem paste i deformisanjem izraza lica ljudi, često i do granica groteske, umetnik se bavim raslojavanjem sopstvenih misli i upušta se u jedan vid procesa introspekcije..."

Biografija umetnika:

Stefan Stevanović je rođen 1994. godine u Jagodini. Osnovne studije završio je 2017. godine na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, na odseku slikarstvo, u klasi profesora Petra Đuze. Master studije slikarstva završio je 2018. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi redovnog profesora Radomira Kneževića. Učesnik je na preko dvadeset kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Iza sebe ima šest samostalnih izložbi. Za svoj likovni rad nagrađivan je šest puta. Učestvovao je u više umetničkih projekata i dva performansa. Izveo četiri murala na javnim površinama u Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Čačku (festival "Dani Urbane Kulture"). Živi i stvara u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.