Izložba Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko od četvrtka otvorena za građane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" od četvrtka otvorena za građane

Izložba “Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko” u Palati Srbija, na kojoj su prikazani ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja, biće otvorena za sve građane od četvrtka, do nedelje, 22. decembra 2019. godine.

Izložba će biti otvorena za građane u četvrtak od 10 do 17 časova, u petak od 13 do 17 časova, a u subotu i nedelju od 10 do 15 časova, a građani će ulaziti na glavni (svečani) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulaz u Palatu Srbija, iz Bulevara Mihajla Pupina. Izložba "Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" podeljena je u pet tematskih sala, u kojima su predstavljeni objekti, fotografije i filmovi o investicijama u svim oblastima infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva.

Prva sala nosi naziv Koridor 10, druga je "Miloš Veliki", dok je treća sala posvećena železnici. Četvrta sala posvećena je avio-saobraćaju, a peta vodnom saobraćaju i projektu "Beograd na vodi", kao i ulaganjima u komunalnu infrastrukturu. Takođe su na izložbi predstavljeni i stanovi koji se grade u okviru projekta stanogradnje za pripadnike snage bezbednosti.

U sali Koridor 10 posetioci, između ostalog, mogu da prođu kroz makete tunela Manajle i mosta Vrla i saznaju najvažnije informacije u vezi sa izgradnjom ovog auto-puta. Iz ove sale ulazi se u salu “Miloš Veliki”, gde se nalaze informacije i fotografije u vezi s auto-putem od Beograda do Čačka, a deo ove sale posvećen je srpskom vladaru, knjazu Milošu Obrenoviću, po kojem je auto-put dobio ime.

U sali Železnica posetioci, između ostalog, mogu da osete kako izgleda vožnja novim vozovima koji saobraćaju rekonstruisanim prugama, isprobaju vagon-restoran i vide veliku mapu srpskih pruga. U sali Avio-saobraćaj prestavljena su tri međunarodna aerodroma u Srbiji, istorija vazduhoplovstva i institucije u vazdušnom saobraćaju, a posebna zanimljivost su simulatori sletanja na aerodrome.

U petoj sali predstavljeni su luke i brodogradilišta u Srbiji, novi savremeni sistemi i uređaji za upravljanje plovidbom, a deo sale posvećen je ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, uključujući fabrike vode i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i savremene sisteme za prikupljanje i preradu čvrstog otpada.

Posetioci izložbe mogu da vide i multimedijalnu prezentaciju "Beograda na vodi" i prođu virtuelnu turu kroz naselje. Takođe mogu da vide kako izgledaju mesta na kojima će se graditi stanovi za pripadnike vojske, policije i bezbednosnih službi i pogledaju segmente oglednog stana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.