Izložba Slike i pozorište u Kući legata

Izvor: RTS, 18.Jan.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Slike i pozorište" u Kući legata

U Kući legata na postavci "Slike i pozorište", likovni i primenjeni umetnik Milena Jeftić Ničeva Kostić predstavlja četiri decenije raznolikog i bogatog stvaralaštva. Izložba "Slike i pozorište" je retrospektivnog karaktera i nudi uvid u njen angažman u likovnom i pozorišnom svetu.
Milena Jeftić Ničeva Kostić u dva navrata zaveštala je svoje radove kući legata. Njen legat čini 35 dela iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << različitih stvaralačkih faza od belih slika, do životinja, cvetanja i tropa.
 
Milenin umetnički svet proističe iz stvarnog sveta. Priroda je centralna metafora u njenom slikarstvu. Nastoji da učini vidljivom snagu prirode.
"Sve sam to obišla radeći. snimala sam i nosila blok, kad god je bilo vremena nacrtala sam biljke, drveće, cvetove što vidim", kaže Milena.
Likovni svet Milene Jeftić Ničeve Kostić utemeljen je na doživljenom – na uspomenama iz detinjstva i putovanjima, na opažanjima, čulima, sećanjima.
Njen likovni jezik razvijao se precizno. Njena dela ne podražavaju viđeno, ona su nove bujne, rascvetale slike prirode pune kolorističkog ritma i kontrasta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Scensko odelo više se na razlikuje od svakodnevnog

Izvor: Politika, 18.Jan.2015

Kostim mora da govori o delu, ulozi, epohi, a savremeni kostim je postao neka vrsta tendencije sporta i kiča, kaže Milena Jeftić Ničeva Kostić ..U Kući legata u Beogradu, kojoj je Milena Jeftić Ničeva Kostić 2006. godine poklonila svojih 30 originalnih radova, ova specifična autorka ponovo...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.