Izložba Portret jednog vremena u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2019, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Portret jednog vremena u Galeriji Matice srpske

Izložba Portret jednog vremena - Fotografije Feliksa Nadara otvorena je u Galeriji Matice srpske još samo nekoliko dana, tj. do 17. novembra. Tokom dva meseca trajanja izložbe održan je velik broj predavanja, tumačenja, kao i kreativnih radionica za decu i mlade. Povodom zatvaranja izložbe, danas u 19.00 sati, biće održano poslednje kustosko vođenje izložbe Jelene Ognjanović, kustosa Galerije.

Svestrana ličnost Feliksa Nadara uspela je da od fotografije stvori umetnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da poveže umetnost i tehniku, ostavljajući vredno nasleđe svojim savremenicima. Gledajući fotografije Šarla Bodlera, Eduara Manea, Žila Verna, Viktora Igoa ili Sare Bernar, izazvani smo da verujemo u iskru prepoznatljivog, kao kad se sretnemo sa prijateljem. U tome leži vrednost fotografija Feliksa Nadara, fotografa, pisca, karikaturiste i avanturiste koje će publika imati prilike da vidi i sazna više na poslednjem tumačenju.

Izložba je otvorena do 17. novembra 2019. godine, a kao i do sad i ovog vikenda posetioce očekuju kratka tumačenja u 13.00 i 17.00 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.