Izložba Odgovorno u kulturi u Galeriji Matice srpske

Izvor: RTS, 22.Okt.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Odgovorno u kulturi" u Galeriji Matice srpske

Izložba slika Milana Konjovića, Miće Popovića, Nikole Graovca, Milana Kerca, Save Stojkova i drugih čuvenih slikara sa vojvođanskog podneblja, deo bogate umetničke zbirke Vojvođanske banke, otvorena je u Galeriji Matice srpske.
Na izložbi pod nazivom "Odgovorno u kulturi" prvi put je javnosti predstavljeno 40 izuzetno vrednih umetničkih dela iz druge polovine 20. veka, koja su postala deo kolekcije "Vojvođanske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << banke" planskim otkupom i kontinuiranom realizacijom umetničkih kolonija.
Izložba će u narednih 10 dana biti otvorena i besplatna za sve posetice, nakon čega se Galerija zatvara zbog radova na rekonstrukciji fasade.
Potpuna rekonstrukcija ulaza u Galeriju finansira se iz projekta saradnje Galerije Matice srpske i Vojvođanske banke.
"Proglašenje Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine je talas koji treba iskoristiti da se urade velike i važne stvari iz oblasti kulture, među kojima je i rekonstrukcija i obnova svih kulturnih institucija", rekao je sinoć na otvaranju predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke Marinos Vatis i istakao da je rekonstrukcija Galerije Matice srpske doprinos Vojvođanske banke tom cilju.
Prema rečima upravnice Galerije Matice srpske Tijane Palkovljević Bugarski, izložba je prvi rezultat saradnje Galerije i Vojvođanske banke, započete u junu ove godine, a koja je zasnovana na ideji da stručnjaci ove institucije evidentiraju, obrade i katalogiziraju bogatu kolekciju dela likovne umetnosti koja se nalaze pod krovom banke.
Bugarski je istakla da je ovo samo početak i da sledi konzervacija i opremanje dela u cilju izlaganja i publikovanja kolekcije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odabrana dela vojvođanskih slikara izložena po prvi put

Izvor: Luftika.rs, 22.Okt.2016

Izložba slika Milana Konjovića, Miće Popovića, Nikole Graovca, Milana Kerca, Save Stojkova i drugih čuvenih slikara sa vojvođanskog podneblja, deo bogate umetničke zbirke Vojvođanske banke, otvorena je sinoć u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu...Na izložbi pod nazivom „Odgovorno u kulturi” prvi...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.